Alytaus lopšelio-darželio „Nykštukas“ 15 dienų valgiaraštis
I SAVAITĖ
PIRMADIENIS
Pusryčiai: Avižinių dribsnių košė su sviestu. Džiovintos spanguolės. Arbata. Plėšomos sūrio „Pik Nik“ lazdelės.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Sveikuolių sausainiai. Arbata be cukraus.
Pietūs: Šviežių kopūstų sriuba. Pilno grūdo duona. Troškintas kiaulienos ir ryžių kukulis. Virtos bulvės. Raugintų kopūstų salotos su aliejumi.
Vakarienė: Varškės apkepas su natūraliu jogurtu. Arbata.
ANTRADIENIS
Pusryčiai: Omletas. Švieži agurkai. Juoda ruginė duona. Arbata su citrina.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Keptas obuolys
Pietūs: Trinta moliūgų sriuba (arba daržovių). Pilno grūdo duona. Kepta jūros lydekos file. Bulvių košė. Burokėlių salotos su žirneliais ir alyvuogių aliejumi.
Vakarienė: : Grikių kruopų blyneliai su natūraliu jogurtu. Ekologiškas pienas
TREČIADIENIS
Pusryčiai: Manų kruopų košė su cinamonu. Arbata.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Varškės sūris su medumi. Arbata be cukraus.
Pietūs: Burokėlių sriuba su grietine. Pilno grūdo duona. Troškintas jautienos kukulis. Miežinių kruopų košė. Švieži pomidorai.
Vakarienė: Lazanija su daržovėmis. Arbata. (darželiui). Pilno grūdo makaronų košė su daržovėmis (lopšeliui). Arbata.
KETVIRTADIENIS
Pusryčiai: Grikių košė su sviestu. Arbata. Ekologiškas jogurtas.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Sveikuolių sausainiai. Arbata be cukraus.
Pietūs: Trinta žirnių sriuba. Pilno grūdo duona. Troškintas vištienos kumpelis. Virti ryžiai su ciberžole. Pekino kopūstų salotos.
Vakarienė: Virtų bulvių ir varškės piršteliai su grietine. Arbata.
PENKTADIENIS
Pusryčiai: Ryžių kruopų košė su vaniliniu padažu. Arbata.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Ekologiškas jogurtas.
Pietūs: Pupelių sriuba. Pilno grūdo duona. Kalakutienos guliašas su daržovėmis. Sorų kruopų košė su morkomis . Šviežių agurkų ir pomidorų salotos su alyvuogių aliejumi.
Vakarienė: Virti varškės kukuliai su grietine. Arbata.
II SAVAITĖ
PIRMADIENIS
Pusryčiai: Grikių kruopų košė su daržovėmis. Arbata. Vaisiai.
Priešpiečiai: Grūdėta varškė. Arbata be cukraus.
Pietūs: Žiedinių kopūstų sriuba. Pilno grūdo duona. Troškinta kiaulienos nugarinė. Troškintos daržovės. Švieži agurkai.
Vakarienė: Kukurūzų miltų blyneliai su obuoliais ir natūraliu jogurtu. Arbata.
ANTRADIENIS
Pusryčiai: Virtas kiaušinis, žali žirneliai su grietine. Juoda ruginė duona. Kakava.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Naminiai avižiniai sausainiai su bananais. Arbata be cukraus.
Pietūs: Pomidorų sriuba. Pilno grūdo duona. Troškintas žuvies maltinukas. Bulvių ir morkų košė. Burokėlių salotos su alyvuogių aliejumi.
Vakarienė: Pupelių ir daržovių troškinys su perlinėmis kruopomis. Arbata. Naminiai avižiniai sausainiai su bananais.
TREČIADIENIS
Pusryčiai: Ryžių ir grikių kruopų košė su sviestu. Arbata.
Priešpiečiai: Juoda ruginė duona su sviestu ir fermentiniu sūriu. Arbata be cukraus. Sezoniniai vaisiai.
Pietūs: Agurkų sriuba su grietine. Pilno grūdo duona. Balandėlis pomidorų, sviesto ir grietinė padaže. Virtos bulvės.
Vakarienė: Trinta varškė. Konservuoti persikai. Grūdų paplotėliai „Duoniukai“. Arbata.
KETVIRTADIENIS
Pusryčiai: Miežinių kruopų košė su sviestu. Arbata.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. D- Vanilinis varškės sūrelis. L- Plėšomos sūrio Pik Nik lazdelės. Arbata be cukraus.
Pietūs: Naminių makaronų sriuba su vištiena. Pilno grūdo duona. Troškintas vištienos maltinukas. Morkų salotos su aliejumi ir moliūgų sėklomis. Švieži pomidorai.
Vakarienė: Virtų bulvių ir morkų paplotėlis su natūraliu jogurtu. Ekologiškas pienas.
PENKTADIENIS
Pusryčiai: Avižinių dribsnių košė su bananais. Džiovintos spanguolės. Arbata.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Plėšomos sūrio „Pik Nik“ lazdelės.
Pietūs: Burokėlių sriuba su grietine (šaltibarščiai). Pilno grūdo duona. Jautienos guliašas. Virtos bulvės. Raugintų kopūstų salotos su aliejumi.
Vakarienė: „Piemenėlių“ kiaušinienė. Švieži agurkai. Juoda ruginė duona su sviestu. Arbata.
III SAVAITĖ
PIRMADIENIS
Pusryčiai: Makaronų košė su varškės sūriu. Arbata.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Ekologiškas jogurtas.
Pietūs: Daržovių sriuba su ryžiais. Pilno grūdo duona.. Troškintas kiaulienos maltinukas. Bulvių košė. Šviežių kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi.
Vakarienė: Keptas varškėtis (orkaitėje) su grietine. Arbata.
ANTRADIENIS
Pusryčiai: Omletas. Švieži pomidorai. Juoda ruginė duona su sviestu. Arbata.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai.
Pietūs: Trinta salierų sriuba. Pilno grūdo duona. Troškintas žuvies pirštelis su morkų padažu. Virti ryžiai. Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi.
Vakarienė: Avinžirnių kotletukai su jogurtiniu padažu. Arbata.
TREČIADIENIS
Pusryčiai: Grikių kruopų košė su sviestu. Arbata. Plėšomos sūrio „Pik Nik“ lazdelės.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Kepta kriaušė.
Pietūs: Rūgštynių sriuba su špinatais. Pilno grūdo duona. Troškintas kiaulienos kotletas. Bulvių košė. Šviežių agurkų ir pomidorų salotos su alyvuogių aliejumi.
Vakarienė: Ryžių su varške pudingas, vanilinis padažas. Ekologiškas pienas.
KETVIRTADIENIS
Pusryčiai: Perlinių kruopų košė su sviestu. Arbata. Vaisiai
Priešpiečiai: Vanilinis varškės sūrelis. Arbata be cukraus.
Pietūs: Burokėlių ir raugintų kopūstų sriuba su grietine. Pilno grūdo duona. Troškinta vištienos krūtinėlės file su daržovėmis. Virti pilno grūdo makaronai. Morkų lazdelės.
Vakarienė: Bulviniai švilpikai su natūraliu jogurtu. Arbata.
PENKTADIENIS
Pusryčiai: Virti varškėčiai su grietine. Arbata.
Priešpiečiai: Sezoniniai vaisiai. Sveikuolių sausainiai. Arbata be cukraus.
Pietūs: Daržovių sriuba. Pilno grūdo duona. Maltinukas pomidorų, grietinės ir sviesto padaže. Bulvių košė. Troškintos daržovės.
Vakarienė: Pilno grūdo makaronų košė su daržovėmis. Arbata.